Puszta kézzel

...avagy a saját utamat járni.

Hogyan illeszkedjünk be a társadalomba?

2013.12.18. - Lennon Szólj hozzá!

Ez egy igen érdekes hozzáállást fog tanúsítani sok ember számára, ők nagyon meglepődhetnek azon, hogy valaki ilyesmit mond, illetve egyáltalán azon, hogy kimondja valaki, pedig lélekben már érezzük, hogy valahogy "pult alól" ezt sulykolják kicsi megtévedt lelkünkbe a média viaszharangjai.

Nem kertelek, egyetlen módszer van. Légy az, akinek látni akarnak. Ha úgy érzik, megtudnak változtatni, az nekik hatalmas lelki kielégülés. Pontosabban ne légy az, csak tégy úgy. Hidd el, lehetséges! Az első dolog, amit egy idegen megállapít rólad, ha "jól vagy felöltözve" (é.: márkás és drága ruhákban rohangálsz), hogy jól szituált vagy és ez tetszik nekik, szeretnének veled lenni, hogy ők is így érezzék magukat. Erre alapoznak a komoly márkák divatreklámjai, hogy a státuszod kinyilatkoztatásán keresztül úgy éreztessék a termékük által veled, hogy alkalmas vagy arra, hogy mások előítéletszerűen barátkozzanak veled. Nos, ha minél gyorsabban szeretnél felkapaszkodni a "létrán", akkor úgy kell viselkedned, hogy azt higgyék olyanok akarnak lenni, mint te, vagy pontosan a te helyedben akarnak lenni, ugyanis ekkor már elérheted a szimpátiájuknál fogva az együttműködő énjüket. Ha úgy viselkedsz, ami nekik tesző, akkor bármit elérhetsz, hiszen konfliktusoktól mentesen végezheted a munkád.

Igen ám, de sajnos több, mint egyfajta emberhez kell igazodnunk az életben, erre is van jó recept. Tilos a Facebook, ugyanis túl sok dolgot elárul rólad, amire semmi szükséged, fogalmam sincs miért csinálják az emberek. Emellett valahogy a sok elvárás egy eredőjének kell mutatkozni általánosan, így nagyon kicsi eltérést kell kompenzálni személyspecifikus képmutatással.

Mondok egy példát, hogy érthető legyen. Tehát mondjuk egy kapcsolatban álló fiú egyén vagy, akinek van egy anyós-jelöltje, ám van egy főnököd is, aki rendkívül sokat iszik, ilyen bulizós ember, aki azt várja el a beosztottjaitól, hogy legyenek partnerek ebben, ha antipatikus vagy neki, akkor nem fog előléptetni, mert nem kedvel. Ez ilyen egyszerű. Ám, barátnőd anyja nagyon csökönyös, egy régi kor leszármazottja, hamis előítéletekkel, értelmetlen és szükségtelen elvárásokkal. Na a kettőnek együtt hogy felelsz meg?

Az egyikkel minimalizálod a kapcsolatod, de eléred, hogy az a tévképzet alakuljon ki benne rólad, hogy olyan vagy, amilyen fiút szeretne a lányának, a főnököddel pedig önfeledten partizol, mint az állat, de mindezeknek a dolgoknak semmilyen közösségi platformon nem szabad megjelenniük. Légy ügyes és eléred amit akarsz!

Az, hogy "légy önmagad", de még inkább az, hogy "add önmagad", igazi bullshit. Én azt mondom, hogy az vagy belül, aki vagy, de ha nem játszod meg magad, akkor sajnos keserves életed lesz, mivel nem fognak befogadni, nagyon kevés rá az esély. Ez a világ nem az egyéniség, az individuum elfogadására törekedett kezdettől fogva, az egy felvilágosult eszmény.

Ha már elértél olyan pozíciót ahonnan te diktálsz, onnantól kezdve mások akarnak rád hajazni és veled szeretnének lenni, onnantól kezdve tényleg lehetsz önmagad, de nem lehetsz olyan naiv, hogy elhidd, hogy ez kicsiként, nem megbecsült emberként is menni fog és működőképes lesz. Felejtős.

Címkék: beilleszkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://barehands.blog.hu/api/trackback/id/tr555697963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása