Puszta kézzel

...avagy a saját utamat járni.

Az életben nincs lassítósáv.

2013.12.19. - Lennon Szólj hozzá!

Az élet, mint olyan tekinthető egy afféle állandó áramú (vízhozamú) folyónak. Ha a folyó áramát a konstanstól eltérőnek találjuk, akkor a mi perspektívánk változott meg. Ha gyorsnak tűnik, "gyorsan megy az idő", az csupán azt jelenti, hogy mi lassultunk le. A felfogásunk, a gondolkozásunk sebessége, ha úgy tetszik, akkor az agyunk órajele. Ez nem megengedhető, annak aki nagyra akar törni, ez ellen kell cselekednie. A kávé nem túl jó opció sajnos, minden más pedig receptre kapható csupán. Így számomra nincsen semmi más gyorsító tényező, mint az akarat, ami mindent lebír. Ha elég motivált vagy, vagy "Flow"-élményed van, akkor a fáradtság legkevésbé szokott probléma lenni. Ha azonban csak egy feladatot kell megcsinálnod, amihez semmi személyes élmény nem fűződik, az kínszenvedéssé válhat. Meg kell tehát találnunk minden feladatban a motivációt, a motiváló erőt.

Ne hagyd, hogy letörjenek az élet apró kudarcai, elvegyék a motivációdat és ezáltal lekésd a "vonatot", lemaradj a többiektől és feladd. Ez nem történhet meg. Tartanod kell a tempót. Bármi áron!

Ha mások 100%-on teljesítenek, még ha jobb képességűek is, te akkor is képes lehetsz 125%-ra. Bízz Önmagadban!

A bejegyzés trackback címe:

https://barehands.blog.hu/api/trackback/id/tr285698433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása